Istorija firme

Davne 1993 u ulici Stevice Jovanović 35 porodica Krčadinac je otvorila diskont alkoholnih pića u okviru tadašnje firme Skandinavija promet iz Paraćina i kao jedni od najuspešnijih u ovom poslu na osnovu tadašnjeg prometa za vrlo kratko vreme postali su prvi diskont u okviru date firme. Vrlo brzo uz mali diskont pocinju i sa distribucijom robe drugim radnjama i ugostiteljskim objektim…

Izlaskom iz Skandinavije promet, firma WEIFERT je osnovana 08.03.1999. godine nakon što je Vladan Krčadinac, osnivač i vlasnik, dobio dozvolu da koristi ovo staro i dobro poznato ime na odboru Pančevačke pivare – najstarije pivare na Balkanu.

Godinu dana kasnije, 2000. godine, WEIFERT postaje jedan od članova Allied Domecq i jedan od najvećih distributera žestokih alkoholnih pića na području Južnog Banata.

 

o-nama

 

Dan po dan, ugovor po ugovor, munjevitom brzinom razvija se distribucija na teritoriji Južnog Banata i srazmerno tome raste broj radnji i ugostiteljskih objekata koje snabdevaju, te zbog potrebe proširenja kapaciteta krajem 2005. godine otvara se veliki magacin i distribucija se seli u Prvomajsku 43a. Od tada se kontinuirano nastavlja dalji razvoj veleprodajne i maloprodajne mreže:

1999. godina:
Maloprodaja Pančevo 1, Stevice Jovanovića 35
Veleprodaja Pančevo, Stevice Jovanovića 35

2005. godina:
Veleprodaja Pančevo, Prvomajska 43a(Preseljena distribucija na novu adresu)

2007. godina:
Maloprodaja Crepaja, Maršala Tita 9
Maloprodaja Kovačića, JNA 111

2008. godina:
Maloprodaja Kačarevo, Maršala Tita 8

2009. godina:
Veleprodaja, Bela Crkva, Jovana Popovića bb
Maloprodaja Bela Crkva, Jovana Popovića bb
Maloprodaja Bavanište, Veljka Lukića 1
Maloprodaja Omoljica, Živojina Mišića 2 a
Maloprodaja Banatski Karlovac, Nemanjina 67

2010. godina:
Maloprodaja Vladimirovac, Maršala Tita 45
Maloprodaja Kovin, JNA 14
Veleprodaja u Kovinu – Železnicka bb

2011. godina:
Ulazak u UDRUŽENJE DISTRIBUTERA SRBIJE – UNODROP,
Maloprodaja Pančevo 2, Svetog Save 14
Maloprodaja Beograd, Južni Bulevar 114a

2012. godina:
Maloprodaja Mramorak, Žarka Zrenjanina 83
Maloprodaja Glogonj, Oslobodjenja 78
Maloprodaja Gaj, Miše Stojkovića 194
Maloprodaja Opovo, Bratstva Jedinstva 11
Maloprodaja Dolovo, Maršala Tita 16
Maloprodaja Beograd 2, Dragice Končar 25a

2013. godina:
Maloprodaja Pančevo 3, Žarka Zrenjanina 177
Maloprodaja Debeljača, Maršala Tita 3
Maloprodaja Zemun, Prvomajska 8j
Maloprodaja Beograd 3, Žička 5
Maloprodaja Starčevo, Pančevački put kiosk 8
Maloprodaja Banatsko Novo Selo, Maršala Tita 94

2014. godina:
Maloprodaja Jasenovo, Maršala Tita 6
Maloprodaja Skorenovac, 15. Mart 22
Maloprodaja Jabuka, Ive Lole Ribara bb
Maloprodaja Kaludjerica, Kralja Petra Prvog 13f
Maloprodaja Beograd 4, Metohijska 27
Maloprodaja Beograd 5, Vojvode Stepe 75

2015. godina:
Maloprodaja Čenta, Koste Simina 82
Maloprodaja Pavlis, Žarka Zrenjanina 87
Maloprodaja Uljma, Vrsacka 110

Sada sa ponosom možemo da kažemo da smo jedna od najvećih distribucija na teritoriji Južnog Banata i da snabdevamo radnje i ugostiteljske objekte na teritoriji od Beograda, Pančeva, Kovina, Smedereva i Bele Crkve, do i duž granice sa Rumunijom sa jedne strane, a do Banatskog Karlovca, Alibunara, Samoša, Idvora i Čente sa druge strane. I obećavamo da tu nećemo stati.

U 2015. godini nastavljamo dalje sa planom razvoja maloprodajnih i veleprodajnih objekata.

djordje-vajfert1

Georg Weifert

Biografija

Georg Weifert(Đorđe Vajfert), od oca Ignjata i majke Ane, se rodio Pančevu.

Živeo je i imućnoj pančevačkoj porodici industrijalaca. Pančevo je tada bilo malo pogranično mesto na ušću reke Tamiš u Dunav, naseljeno pretežno Srbima, Nemcima i Mađarima. Sa druge strane granice preko Dunava je ležao grad Beograd, komercijalni centar i glavni grad ponovo uspostavljene Kraljevine Srbije.

Vajfertov deda se doselio u Pančevo početkom 19. veka, tražeći svoju sreću prvo kao trgovac a zatim i kao proizvođač piva. Da bi ojačao svoje preduzeće poslao je svog sina Ignjata u Minhen da bi radio u tamošnjim pivarama i izučavao zanat, sto je Ignjat i radio u pivari Spatenbrau.

Posle Ignjatovog povratka grade jos veću pivaru koja postaje najveća na Balkanu, i koja je postojala sve do 2008. godine.

Tokom 1865. godine Vajfertovi iznajmljuju postojeću pivaru u Beogradu, da bi počeli i tamo sa proizvodnjom, da bi izbegli troškove transporta i carine prilikom dovoženja pančevačkog piva za Beograd.

Preuzeo je pivaru koju je njegov otac (Ignjat Vajfert) sazidao kod „Mostara“ u Beogradu, a koju je kasnije jako proširio.
Kupio je rudnik mrkog uglja kod Kostolca, rudnik bakra u Boru i rudnik kamenog u Podvisu, čemu pridolazi još i zlatni rudnik u Svetoj Ani, te je na taj način postao tvorac modernog rudarstva u Srbiji.
Od 1890. on je guverner Narodne banke Srbije, te je imao velikih zasluga u održanju vrednosti dinara i olakšanju kreditnih poslova u Srbiji. Guverner je bio u periodu 1890-1902 i 1912-1926, ukupno 26 godina. Izveo je i pretvaranje narodne banke u emisionu ustanovu Kraljevine SHS, kao i zamenu kruna u dinare.

Bio je i predsednik Upravnog odbora Samostalne monopolske uprave Kraljevine Srbije u periodu 1895-1900. godina.

Đorđe je darežljivi mecena kulturnih i humanih ustanova i prijatelj nauka, skupljao je stari novac. U svoje vreme bio je najveći industrijalac u Jugoslaviji.